Skip to main content

Versoepeling saneringsakkoord nog tot 1 april 2024

Gepubliceerd op: vrijdag 22 maart 2024

Bent u ondernemer en wilt u een saneringsakkoord sluiten met ons en uw andere schuldeisers? Zorg dan dat uw verzoek vóór 1 april 2024 bij ons binnen is. Vanwege de coronacrisis gaan wij tot die datum soepeler om met 1 van onze voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord. Dit kan ook als u nog niet alle informatie hebt die nodig is voor een verzoek om schuldsanering. Na 1 april hebt u namelijk nog 90 dagen de tijd om uw verzoek alsnog volledig in te vullen.

Wat houdt een saneringsakkoord in?

Bent u ondernemer en lukt het u niet uw belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kunt u misschien een saneringsakkoord sluiten. Dat wil zeggen dat u met al uw schuldeisers afspreekt dat u maar een deel van uw schulden betaalt.

Versoepeling voorwaarde saneringsakkoord tot 1 april 2024

Wij werken alleen mee aan een saneringsakkoord als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Normaal geldt als 1 van de voorwaarden dat wij ten minste het dubbele uitkeringspercentage ontvangen van wat u uw andere schuldeisers aanbiedt. Maar tot 1 april 2024 nemen wij genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. Hierdoor is de kans groter dat ook uw andere schuldeisers willen meewerken.

Verzoek om schuldsanering

Wilt u schuldsanering aanvragen? Hoe u dat doet, hangt af van wat voor ondernemer u bent. Bent u zzp'er of hebt u een eenmanszaak? Of is uw onderneming een rechtspersoon (bijvoorbeeld een naamloze vennootschap, besloten vennootschap of stichting)?

Zzp'er of eenmanszaak

Neem contact op met uw gemeente. Die kan voor u een minnelijk schuldsaneringstraject opstarten. U gaat dan samen met een schuldhulpverlener kijken hoe u uw schulden kunt afbetalen. Uw schuldhulpverlener kan voor u een verzoek om schuldsanering doen bij ons en uw andere schuldeisers. Laat dit doen vóór 1 april 2024.

Lees meer bij Ik kan mijn schulden niet betalen en Hoe werkt minnelijke schuldsanering?.

Rechtspersoon

U moet zelf een saneringsakkoord regelen met uw schuldeisers. Voldoet u aan de voorwaarden en gaan al uw schuldeisers akkoord met uw betalingsvoorstel? Dan kunt u ons vragen een deel van uw belastingschuld kwijt te schelden. Dit doet u met het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen. Stuur uw verzoek vóór 1 april 2024.

Lees meer bij Kwijtschelding van belasting voor ondernemers.

Zijn niet alle schuldeisers akkoord, maar wilt u toch een schuldregeling?

Gaan niet alle schuldeisers akkoord met uw betalingsvoorstel? Dan kunt u toch nog een akkoord over een schuldregeling bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Lees meer over de WHOA op de website van KVK.