Skip to main content

Over Reeleezee

De online software van Reeleezee en Administratiekantoor De Grienden

Reeleezee ontwikkelt en levert online administratiesoftware voor MKB bedrijven van 1 tot 100 werknemers. De software voor internetboekhouden onderscheidt zich in gebruiksgemak: ook zonder boekhoudervaring kunnen ondernemers met de software aan de slag. Reeleezee biedt software voor het bijhouden van een volledige administratie, het maken van facturen en betalingsherinneringen en urenregistratie.

Reeleezee ziet er zo gemakkelijk uit, is het wel een compleet boekhoudprogramma?

Reeleezee Administratie en Factuur vormen samen een compleet, volwaardig boekhoudprogramma, met alle functies van pakketten als Exact, Multivers van Unit4, AccountView of Davilex Business. Het grote verschil zit hem in het gebruiksgemak. Reeleezee gaat op de eerste plaats uit van de ondernemer. Die moet dagelijks worden ondersteund in praktische zaken, zoals factureren, debiteurenbeheer en het bijhouden van uitgaven en bedrijfskosten. Ongemerkt houdt u echter wel degelijk een complete administratie bij, compleet met verlies- en winstrekening, balans en kolommenbalans. Laat u dus niet misleiden door het extreme gebruiksgemak, Reeleezee is een volwaardig administratiepakket. Dat betekent dus ook dat uw gegevens eigenlijk niet meer hoeven te worden ingetikt of ingevoerd in een ander boekhoudprogramma aan het einde van het jaar.

Hoe veilig is Reeleezee?

Reeleezee heeft een groot aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn opgeslagen en niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. Reeleezee heeft op de eerste plaats strikte interne procedures, die zij regelmatig laten controleren door de experts van KPMG Risk Management. Hun onafhankelijke verklaring kunt u terugvinden op de site van reeleezee. Daar leest u ook onze richtlijnen met betrekking tot uw privacy. Voor wat betreft de feitelijke beveiliging van uw gegevens, daarvoor werkt reeleezee samen met PSINet, de grootste aanbieder van datacentra in Europa. In hun datacentra staan ook de computers van vele banken en financiële instellingen. De rekencentra van PSINet zijn te vergelijken met goed beveiligde bunkers, met geavanceerde voorzieningen tegen inbraak, brand en andere calamiteiten. Mocht er onverhoopts toch iets gebeuren met het rekencentrum in Amsterdam. Dan kunnen PSINet rekencentra in andere Europese steden de Reeleezee dienstverlening in een kwestie van uren over nemen. De beveiliging tussen uw computer en het rekencentrum is eveneens uitstekend geregeld. Door gebruik te maken van zogeheten SSL encryptie (een techniek die bijvoorbeeld ook voor elektronisch bankieren wordt gebruikt) kan niemand uw gegevens aftappen. Bovendien kunt u zelf, zo vaak u wilt, uw wachtwoord wijzigen.

Hoe gemakkelijk kan ik mijn gegevens uit Reeleezee halen, mocht er onverhoopt iets gebeuren?

U zit nooit vast aan Reeleezee. De meeste van uw administratiegegevens kunt u, zo vaak u dat wilt, naar uw eigen pc halen in de vorm van een Excel-bestand. Maar reeleezee gaat nog verder. U kunt, eveneens wanneer u maar wilt, de gegevens van uw volledige administratie naar uw eigen pc halen in de vorm van een speciaal backup-bestand. Dit bestand, met de naam XML Auditfile, wordt door de Belastingdienst goedgekeurd als de beste manier om een complete administraties aan te leveren. Sterker nog: u kunt de gegevens van dit bestand inlezen in veel andere boekhoudprogramma's. U ziet het, wij zijn er zo zeker van dat u met Reeleezee wilt blijven werken dat u geen strobreed in de weg leggen wanneer u toch anders besluit.

Hoe zit het eigenlijk met reservekopieen (backups) en bescherming tegen virussen in zo'n online administratie?

In het datacentrum van Reeleezee zijn bijna alle belangrijke computers en andere apparatuur dubbel of zelfs driedubbel uitgevoerd. Als een computer defect raakt, kan een andere computer, zonder dat u het merkt, de taken overnemen. Daarnaast maakt Reeleezee elke nacht een kopie van alle administratie, zodat u in het ergste geval nooit meer dan een dag werk kwijt bent. Dat zou dan overigens al heel uitzonderlijk zijn. Voor wat betreft virussen: samen met de experts van PSINet zorgen systeembeheerders ervoor dat alle maatregelen die nodig zijn om virussen buiten de deur te houden dagelijks worden genomen. Zelfs wanneer u een virus op uw pc heeft, is het bijna niet mogelijk dat uw administratie daar besmet mee wordt.

Waarom is het voor mijn boekhouder of accountant gemakkelijker wanneer ik met Reeleezee werk?

Bij de meeste bestaande administratieprogramma's staat er een kopie van de software op uw pc, maar ook op die van uw accountant. Wanneer u allebei dezelfde gegevens wilt gebruiken of bekijken, is het noodzakelijk om bestanden per floppy op te sturen, te faxen of zelfs printjes op te sturen. Bij Reeleezee kunt u allebei via een beveiligde verbinding inloggen op uw administratie. Zowel u als uw accountant hebben dus altijd toegang tot de meest actuele gegevens. Gegevens uitwisselen via floppy, fax op mappen is niet meer nodig.

Wat gebeurt er met mijn administratie wanneer mijn pc kapot gaat?

Niets, dat is juist het mooie van de manier waarop Reeleezee werkt. Uw administratie blijft geheel intact, en is altijd te benaderen vanaf een andere pc met Internet. Vergelijk het nogmaals met Internet bankieren, daar staan uw gegevens onafhankelijk van uw pc ook veilig opgeslagen in het datacentrum
Wanneer ik gebruik maak van Internet bankieren, kan ik mijn afschriftgegevens dan inlezen in Reeleezee?

Natuurlijk ondersteunt Reeleezee deze mogelijkheid om uw bankboek op een handige manier bij te werken zonder overbodig intikwerk. Op dit moment ondersteunt Reeleezee de systemen van de meeste banken, maar wekelijks wordt neemt het aantal banken dat Reeleezee ondersteunt toe.

Zijn nieuwe versies van de software bij de prijs inbegrepen?

Reeleezee werkt op basis van een abonnement, en in die prijs zijn alle nieuwe versies inbegrepen. Om die nieuwe versies te gebruiken hoeft u overigens zelf niets te doen; wanneer u inlogt gebruikt u vanzelf de meest recente versie. Dat is een groot verschil met gewone boekhoudprogramma's. Daarvoor moet u, wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is, deze aanvragen of via Internet ophalen bij de leverancier, en vervolgens de nieuwe versie weer geheel installeren.