Skip to main content

De financiële administratie is de basis voor uw bedrijfsvoering

Administratie is meer dan een wettelijke verplichting

Het voeren van een administratie is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een schatrijke bron van informatie. Daarom is het belangrijk dat er zorg en aandacht aan besteed wordt. Zorg en aandacht die veel ondernemers er niet aan kunnen of willen geven, simpel omdat de passie op andere gebieden ligt. Bij De Grienden vindt u een betrouwbare steun en toeverlaat. En met het tegenwoordige gemak van online boekhouden is uw boekhouding, uw administratie niet langer een afgescheiden, geheime 'afdeling'. Volledige openheid tussen u als klant en wij als administratiekantoor behoort tot de mogelijkheden.

De diverse onderdelen van uw financiële administratie

Uw administratie bestaat uit verschillende onderdelen. Natuurlijk vormen uw verkoopfacturen en inkoopfacturen de basis, samen met de kas en de bank. Aan de hand van deze (al dan niet digitale) documenten vinden de boekingen plaats in het boekhoudpakket. Daarvoor werkt De Grienden met online programma's, Reeleezee en Exact Online.
Maar er is meer. Denk bijvoorbeeld aan een goede inrichting. Hiermee wordt het overzicht gecreëerd om uw bedrijf te kunnen sturen aan de hand van de gegevens in uw administratie. We doelen dan op een effectieve indeling van bijvoorbeeld de kosten- en batenposten: het (grootboek)rekeningschema.
En wat te denken van de afschrijvingen op uw vaste activa, de voorraadadministratie, eventueel de verdeling van overheadkosten en andere zogeheten memoriaalboekingen? Hiermee vindt optimalisatie van de cijfers plaats.

Wilt u meer weten?

Uw administratie is in onze ogen de kajuit van het schip van uw bedrijf. Met een juist financieel inzicht bent u in staat de juiste koers te varen. Administratiekantoor De Grienden in Rotterdam komt graag als een soort loods bij u aan boord.
Als u meer wilt weten over onze werkwijze, neem dan contact met ons op! Wij gaan graag met u in gesprek om het voeren van uw financiële administratie onder de loep te nemen.