Werkkosten regeling WKR

Werkkosten regeling WKR

Werkkosten regeling WKR: verplicht vanaf 2015
De werkkosten regeling wordt ook wel de WKR genoemd en betreft een verzameling van regels en wetten met oog op de verschillende vergoedingen aan werknemers binnen bedrijven. De regeling is opgesteld in het jaar 2011 om het geheel aan regels en wetten wat overzichtelijker te maken in een collectieve regeling, maar de regeling brengt wel extra papierwerk voor werkgevers met zich mee. Daar komt nog bij dat u als werkgever tot 2015 de mogelijkheid had om de regeling te gebruiken, terwijl dit vanaf het jaar 2015 verplicht is geworden. Op dit moment is het gebruiken van de werkkosten regeling WKR dus geen keuze meer, maar een verplichting. 

Het gevolg van de verplicht werkkosten regeling WKR
Het verplicht stellen van de werkkosten regeling brengt enkele gevolgen met zich mee. Het belangrijkste gevolg van de verplichting van de WKR voor werkgevers, is dat de arbeidsvoorwaarden aangepast moeten worden op basis van de regeling. Voor veel werkgevers betekent dit dat de arbeidsvoorwaarden gedeeltelijk of zelfs volledig veranderd dienen te worden, zonder dat zij hier iets aan kunnen veranderen. Het gebruiken van de WKR is namelijk verplicht, dus u komt er als werkgever niet onderuit om uw arbeidsvoorwaarden te veranderen op basis van deze regeling.

Hulp nodig met de verplichte werkkosten regeling?
Het aanpassen van de arbeidsvoorwaarden is niet alleen veel werk, maar is ook een taak die specifieke kennis en expertise vereist. Heeft u geen tijd om uw arbeidsvoorwaarden aan te passen, weet u niet precies wat u moet veranderen op basis van de WKR of wilt u uw nieuwe arbeidsvoorwaarden laten controleren door een professional? Dan kunt u gebruik maken van de expertise van Administratiekantoor De Grienden. Administratiekantoor De Grienden is niet alleen op de hoogte van de regels van de WKR, maar weet ook hoe arbeidsvoorwaarden op basis van deze regeling aangepast moeten worden. Wij kunnen u helpen om uw arbeidsvoorwaarden aan te passen, maar wij kunnen u ook meer inzicht geven in de WKR om uw arbeidsvoorwaarden vervolgens zelf aan te passen of wij kunnen de door u aangepaste arbeidsvoorwaarden voor u controleren.