Ondernemersplan laten schrijven

Ondernemersplan maken? Kies voor ondernemers laten schrijven

Wie een eigen bedrijf start, moet een ondernemersplan maken. Een ondernemersplan wordt ook wel een ondernemingsplan of een businessplan genoemd en betreft een samenvatting van alle facetten van de te starten onderneming en hoe deze facetten eruit komen te zien. Het is in feite een gedetailleerd rapport waar precies in staat hoe de startende ondernemer zijn of haar onderneming op wil zetten en hoe de onderneming er precies uit moet komen te zien. 

Waarom een ondernemersplan opstellen?
Een ondernemersplan wordt over het algemeen opgesteld om twee redenen, namelijk:

1. Het duidelijk uitstippelen van het eigen plan als ondernemer. Wie een succesvolle onderneming op wil zetten, moet precies weten wat wel en wat niet te doen. Door een ondernemersplan te maken, wordt duidelijker wat er moet gebeuren om een bedrijf op te zetten. 

2. Het informeren van mogelijke investeerders in de nieuwe onderneming. Zoekt u investeerders om in uw startende bedrijf te investeren, dan kunt u een ondernemersplan schrijven om investeerders te informeren over uw bedrijf en over te halen om inderdaad geld in uw onderneming te steken. 

Iedere startende ondernemer wordt aangeraden om een ondernemersplan te maken, ook als u geen investeerders voor uw onderneming nodig heeft.

Het maken van een ondernemersplan
Een ondernemersplan bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een beschrijving van de organisatie, een beschrijving van de producten/diensten, een marketingplan en een beschrijving van de financiële stromen van het bedrijf. Door het grote aantal onderdelen van een ondernemersplan en de kennis die u nodig heeft om ieder onderdeel op de juiste manier te kunnen beschrijven, kan het maken van een goed ondernemersplan best lastig zijn. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van een ondernemersplan? Dan kunt u ervoor kiezen om het maken van uw ondernemersplan uit te besteden. 

Ondernemersplan laten schrijven door Administratiekantoor De Grienden
Wilt u uw ondernemersplan laten schrijven door een professional? Maak dan gebruik van de expertise van Administratiekantoor De Grienden. Administratiekantoor De Grienden kan u adviseren bij het schrijven van uw ondernemersplan, maar kan ook het schrijven van het plan volledig uit handen nemen.