De Grienden

Administratie- en Belastingkantoor

Klantenportaal


Contact

Postbus 9507
3007 AM
Rotterdam
Hordijk 137
3079 DE
Rotterdam
010 - 84 84 491
 

Contact

Postbus 9507
3007 AM
Rotterdam
Hordijk 137
3079 DE
Rotterdam
010 - 84 84 491

Klantenportaal


Prinsjesdag, miljoenennota en belastingsplan 2016.

lieftinck koffertje prinsjesdag gr

Via deze Prinsjesdag-nieuwsbrief houdt De Grienden u op de hoogte van Prinsjesdag 2015. De gevolgen voor uw organisatie naar aanleiding van de Miljoenennota 2016 en het Belastingplan 2016 zijn enkele voorstellen hieronder voor u in kaart gebracht. Heeft u vragen naar aanleiding van Prinsjesdag? Stel ze dan direct aan ons www.degrienden.nl.

 

Lagere heffing voor kleine spaarders per 2017

Het kabinet heeft besloten dat kleine spaarders per 2017 minder belasting gaan betalen over hun vermogen. De Belastingdienst gaat namelijk niet langer uit van een rendement van 4% over uw vermogen, maar van 2,9% tot een vermogen van € 100.000. Voor hogere vermogens gaan hogere percentages gelden.

Per 2019 alleen nog 4% en 22% bijtelling

Het aantal bijtellingscategorieën voor het privégebruik van de auto van de zaak gaat van vier naar twee. Per 1 januari 2019 gelden er alleen nog bijtellingspercentages van 4% en 22%.

Tarieven inkomstenbelasting gaan omlaag

De tarieven in de tweede en derde schijf van de loon- en inkomstenbelasting gaan vanaf 1 januari 2016 met 1,85 procentpunt omlaag. De tarieven in de tweede en derde belastingschijf dalen dus van 42% naar 40,15%. Daarnaast wordt de derde schijf verlengd.

Gebruikelijkheidscriterium WKR aangescherpt

Met ingang van 2016 wordt het gebruikelijkheidscriterium van de werkkostenregeling scherper geformuleerd. Hiermee wil de regering voorkomen dat werkgevers grote bonussen ten onrechte in de vrije ruimte stoppen. Dit is verleidelijk omdat 80% eindheffing voordeliger is dan bruteren.

Nieuw per 2017: lage-inkomensvoordeel

Als uw organisatie per 2017 een werknemer in dienst neemt die het wettelijk minimumloon of net iets meer verdient, krijgt u voor hem het lage-inkomensvoordeel. Dit voordeel is een nieuwe maatregel uit het wetsvoorstel Tegemoetkomingen loondomein.

Arbeidskorting extra verhoogd in 2016

Werknemers met een arbeidsinkomen tussen € 9.000 en € 50.000 krijgen in 2016 maximaal € 638 extra aan arbeidskorting. Het kabinet heeft maar liefst € 2,6 miljard gereserveerd voor deze maatregel.

Vrijstelling schenkbelasting verruimd

De eenmalig verhoogde vrijstelling in de schenkbelasting voor schenkingen van ouders aan kinderen tussen 18 en 40 jaar wordt verruimd. Voorwaarde is wel dat de schenkingen verband houden met de eigen woning. In de Successiewet 1956 is een eenmalig verhoogde vrijstelling van € 53.016 opgenomen.

Vier keer lastenverlichting woningbezitter

Eigenwoningbezitters wachten vier mooie maatregelen: verzachtende sancties bij een aflossingsachterstand, wijziging van het overgangsrecht spaarrekening eigen woning (SEW) en beleggingsrecht eigen woning (BEW) én een dubbele vrijstelling fiscale partners en maatregelen bij tegengestelde belangen in de Wet waardering onroerende zaken.

Werkgeversheffing ZVW per 2016 naar 6,75%

Uit de Macro Economische Verkenning 2016 blijkt hoe de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) er volgend jaar uitziet. De werkgeversheffing ZVW daalt naar verwachting per 1 januari 2016 van 6,95% naar 6,75%. De werknemersbijdrage gaat opnieuw fors omhoog. Koopkracht voor gepensioneerden gerepareerd Het kabinet verhoogt in 2016 de ouderenkorting eenmalig met netto € 139 voor gepensioneerden met lage inkomens. Hiermee wil het kabinet de koopkracht voor deze groep repareren.

Voordeelregel voor bijzondere beloning vervalt

De zogenoemde voordeelregel die werkgevers mogen toepassen voor bijzondere beloningen, komt te vervallen. Dat staat in het Belastingplan 2016. Werkgevers mogen vanaf volgend jaar bijzondere beloningen dus niet meer optellen bij het reguliere tijdvakloon.

Wijziging in tabel bijzondere beloningen

Vanaf 1 januari 2016 zal niet alleen de inkomensafhankelijke afbouw van de arbeidskorting in de tabel bijzondere beloningen worden verwerkt, maar ook de inkomensafhankelijke opbouw van de arbeidskorting. Dit moet zorgen voor een betere aansluiting tussen de loonbelasting en inkomstenbelasting voor werknemers.

Accijns op fris, sap en bier omhoog per 2016

Bepaalde soorten frisdrank, zoals mineraalwater en vruchtensappen, gaan in prijs omhoog. Het kabinet heeft besloten de frisdrankbelasting ook voor deze dranken te verhogen.

Verhoging van kinderopvangtoeslag in 2016

Alle ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen, krijgen per 1 januari 2016 te maken met een verhoging van de toeslag. Vooral ouders met meerdere kinderen hebben hiervan profijt. Dit blijkt uit de begrotingsplannen voor 2016.

Premiekorting wordt straks loonkostenvoordeel

De nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) die op Prinsjesdag is gepresenteerd, zet het stelsel van premiekortingen in de loonaangifte op zijn kop. De bestaande premiekortingen worden vervangen door loonkostenvoordelen voor het in dienst nemen van bepaalde werknemers.

Premievrijstelling marginale arbeid afgeschaft

De premievrijstelling marginale arbeid komt te vervallen. Dat staat in het wetsvoorstel Tegemoetkomingen loondomein. Uw organisatie moet straks dus ook premies werknemersverzekeringen betalen voor uitkeringsgerechtigden die voor maximaal zes weken in dienst komen.

HIT

HIT

Administratiekantoor De Grienden is aangesloten bij de gebruikersgroep Horizontaal Integraal Toezicht, waarmee we zijn voorzien van alle benodigde tools om te kunnen werken volgens het principe van horizontaal toezicht. Voor een aangifte van hogere kwaliteit.

NOAB

NOAB

Administratiekantoor De Grienden is aangesloten bij Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskun-digen. Een organisatie waarbij ongeveer 600 kantoren zijn aangesloten. Om aangesloten te mogen zijn gelden strenge regels inzake dossiervorming

Meer informatie

XBRL

XBRL

XBRL is een uniforme standaardtaal voor de uitwisseling van fiscale en financiële gegevens. Administratiekantoor De Grienden beschikt over de juiste XBRL software waarmee de efficiëntie en kwaliteit van het aangifte- en rapportageproces wordt vergroot
DigiRecord

DigiRecord

Op basis van moderne communicatie- en beveiligingstechnieken is een digitaal dossier ontwikkeld dat 24 uur per dag en 7 dagen per week ter beschikking staat voor onze relaties. Veilig, zeker en snel met DigiRecord.nl

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met De Grienden voor advies over uw situatie

010-84 84 491

Downloads

Ga via onderstaande link naar een lijst van de beschikbare downloads.

Klik hier

Referenties

 • De Grienden Consulting is ideaal. volgens gemaakte afspraken kom je niet voor onverwachtse kosten te staan. De jaar-overzichten zien er gestoken uit. De service van de Grienden is uiterst perfect, en hebben een zeer persoonlijke benadering. Vandaar dat wij ook al vele jaren onze administratie aan de Grienden overlaten. Een goede administratieve service voor een scherpe prijs. Zijn dat ook uw wensen? Dan zou ik zeker een offerte aanvragen bij de Grienden!

  CTS Medical - C.G.J. Poort (Directeur / Eigenaar)
 • Sinds september 2014 zijn mijn man (Gisal Vastgoedonderhoud & Renovatie) en mijn bedrijf InLiVa bij De Grienden klant geworden. Als startende ondernemers kregen wij een aantrekkelijk instaptarief en tevens reageerde Arie snel op onze offerteaanvraag dus hebben wij voor dit kantoor gekozen. Wij houden de administratie zelf bij in het online boekhoudpakket Reeleezee. Mede door Arie, die heel enthousiast is over dit programma, werken wij hier nu ook mee. De overige zaken zoals BTW aangifte, jaarrekeningen opmaken, aangifte IB regelt Arie allemaal en dat bevalt ons goed. In geval van vragen kunnen wij hem altijd bellen of e-mailen waarbij we altijd snel een antwoord krijgen. Prima kantoor om je boekhouding aan over te laten!

  InLiVa - Ingrid Liese
 • Arie stelt zijn klant centraal, heeft goede adviezen en zorgt dat mijn administratie altijd accuraat en op tijd wordt verwerkt.

  Change Collectief - Kirsten
 • Persoonlijk, betrokken en kennis van zaken. Dit zijn enkele kernwoorden. Bij De Grienden ben ik geen nummer. Er wordt serieus en zorgvuldig gewerkt. Het gevoel dat ik alles kan loslaten en weten dat het in goede handen is. En dit is al jaren lang het geval. Dit geeft mij weer lucht om verder te creëren.

  Theater de Winter - John de Winter
arie leeuwestein small

Arie Leeuwestein

Arie Leeuwestein is de drijvende kracht achter Administratiekantoor De Grienden en heeft meer dan 15 jaar ervaring als allround administrateur in de ruimste zin van het woord.  Na een loopbaan bij het Ministerie van Financiën in de functie van Assistent Douane-beambte en -accountant bij de Rijksaccountantsdienst is de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Als financieel en administratief manager is hij werkzaam geweest bij een internationaal opererende handelmaatschappij en een staalconstructiebedrijf.

Lees meer